Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Scanditron Sverige AB

Varför Techsam väljer dedikerade kortstöd från Scanditron

Antony Wiklund, VD på Techsam Electronics i Robertsfors, berättar varför han väljer att använda dedikerade kortstöd tillverkade av Scanditron i Uppsala.
”Det är många år sedan som det blev känt att en stabil och repetitiv screentryckningsprocess är en framgångsfaktor i tillverkningen av kretskort. Vi har utvärderat flera olika system genom åren för support under mönsterkortet vid screentryckning och har till slut hittat ett system som uppfyller vår kravspecifikation:
  • Ingen risk för skadade komponenter på sekundärsida
  • Optimalt screentryckningsresultat med hög repeterbarhet
  • Kort ställtid vid byte av program
  • Kräver lite underhåll
  • Kort ledtid och kan beställas samtidigt som stencil
  • Ej fabrikatstyrt, går att använda vid byte av fabrikat eller modell av screentryckare”
Scanditron tillägger att stöden passar både för längre serier och för prototypkörning när man endast kör ett par kort. Som bekant, kan man få ett undermåligt tryckresultat om man placerar stödpinnarna fel. Kortstöden för ditt kort eller din kort”familj” tillverkas direkt från din CAD-data och kan beställas tillsammans med dina laserskurna och steppade stenciler, eller separat. Toolingen är gjord av lätt ESD-material och kan tas fram för ASM- och EKRA-screentryckare och andra märken. De kan tillverkas för enkel- eller dubbelsidiga kretskort med utfräsningar för t.ex. Pin-in-Paste-komponenter. Stödbenen i aluminium behöver du bara beställa en gång och passar alla standard Scanditron-kortstöd. Du behöver bara byta topplattan när du byter produkt. Vill du veta mer? Kontakta gärna Anders Stridsman på Scanditrons stencilavdelning , tel 018-56 11 64, stencil@scanditron.se Se även Scanditrons hemsida https://www.scanditron.com/sv/material_category/kortstod/

Annons
Visa fler nyheter
2021-09-20 15:21 V18.22.20-1