Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 augusti 2006

SICS kraftsamlar i Kista

Interaktiva Institutet flyttar frÄn GÀrdet i Stockholm till Electrum i Kista dÀr forskningskollegan SICS redan huserar.
I Swedish ICT Research AB samlar de svenska industriforskningsinstituten inom informations- och kommunikationsteknik i de tvÄ dotterbolaget Acreo och SICS-gruppen. SICS-gruppen bestÄr i sin tur av SICS, Interaktiva Institutet, Viktoriainstitutet och Santa Anna.

Interaktiva Institutet har sedan en lÀngre tid funnits pÄ GÀrdet i Stockholm men frÄn och med Ärsskiftet flyttar forskningsinstitutet in i samma lokaler som SICS i Kista. HyresvÀrd Àr Akademiska Hus som ser goda synergier mellan hyresgÀsterna.

”I fastigheten Electrum finns goda förutsĂ€ttningar för samverkan mellan studier, forskning, företag och entreprenörskap. Akademiska Hus har ambitionen att skapa kreativa mötesplatser och SICS Ă€r en spĂ€nnande hyresgĂ€st som kan bidra till det i Kista”, sĂ€ger Lennart Karlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Interaktiva Institutet flyttar in pÄ 1000 kvadratmeter i Elektrum mitt i Kista, och flytten gÄr i februari 2007. Akademiska Hus Àger cirka 100 000 kvm lokaler i Kista med en vakans om endast 8 procent.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1