Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 augusti 2006

Nolato varslar 45 personer i Kristianstad

Kristianstadsföretaget Nolato Alpha, som ingÄr i Nolatokoncernen och Àr system­leverantör till kunder inom telekom, varslar 45 anstÀllda om uppsÀgning.
– Bakgrunden Ă€r vĂ„ra mobiltelefonkunders fortsatta omflyttning av produktion frĂ„n VĂ€steuropa till Asien, kommenterar Nolatos koncernchef Georg Brunstam. Varslet Ă€r dĂ€rför en anpassning till de sjunkande volymerna inom denna del av verksamheten i Kristianstad.

Nolato Telecoms globala centrum för teknikutveckling och projektledning, som ocksÄ finns i Kristianstad, berörs dock inte av varslet.

– Den kunddrivna expansionen för Nolato Telecom i Asien fortsĂ€tter, konstaterar Georg Brunstam. VĂ„r kapacitet i Kina har byggts ut ytterligare och vi har Ă€ven startat produktion i Malaysia för att tillgodose kundernas behov inom mobiltelefonsektorn.

Neddragningarna i Kristianstad bedöms inte medföra nÄgra engÄngskostnader i ­Nolatokoncernen. Efter genomförda ÄtgÀrder kommer Nolato Alpha att ha omkring 60 anstÀllda, exklusive personal inom affÀrsomrÄde Nolato Telecom.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2