Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 18 augusti 2006

Abacus specialisering<br>skall ta dem till femteplatsen

Nystartade Abacus Sweden satsar nu hÄrt i Sverige men man tÀnker inta ta upp fighten mot jÀttar som till exempel Arrow. Man siktar istÀllet pÄ femteplatsen och det skall man inte göra via en bredd av komponenter utan istÀllet tÀnker man bli specialister inom ett antal omrÄden.
Den 1 september Àr det premiÀr för Abacus Sweden som Àr sammanslagningen av Deltron Freber och Promax som Abacus köpte i januari. MÄlet för företaget Àr att knipa femteplatsen bland distributörerna i Sverige men detta kommer inte att fixas genom att erbjuda nÄgot jÀttebrett utbud av komponenter utan i stÀllet tÀnker man satsa pÄ att bli specialist inom ett antal omrÄden; kontaktdon, batterier och trÄdlös teknik.

Abacus Sweden bestÄr av ca 30 personer varav de flesta just har flyttat in i det nya huvudkontoret i Sundbyberg utanför Stockholm.

- Alla hÀr Àr sÀljare, jag sjÀlv ocksÄ, sÀger Thomas SÀwensten, Abacus Swedens vd till Elektroniktidningen.

Sverigeproduktionen Àr i fokus hos Abacus Sweden.

- Vi siktar pĂ„ att leverera till sĂ„dant som ska produceras i Sverige. Vi har visserligen ett kontor i Hong Kong som följer upp produktion som gĂ„r till FjĂ€rran Östern, men fokus ligger pĂ„ in-design och försĂ€ljning till produkter som görs inom landet, sĂ€ger Thomas SĂ€wensten till Elektroniktidningen.

- Vi har ocksĂ„ mĂ€rkt att en hel del produktion flyttar hem igen. Outsourcning till Ungern eller FjĂ€rran Östern har ibland kostat mer Ă€n det smakat, sĂ€ger Abacus Nordenchef Peter Busck till Elektroniktidningen.

Elektromekaniken Àr ett viktigt segment för Abacus dÀr de kÀnner sig vÀldigt starka.

- Med Samtec, Tyco och Bourns pÄ samma linecard och kompetensen hos personalen frÄn bÄde Promax och Deltron Freber vÄgar jag sÀga att det inte finns nÄgon som Àr starkare pÄ elektromekanik i Sverige, sÀger Peter Busck till Elektroniktidningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1