Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 augusti 2006

Stort mediepådrag vid Orbit One-invigning

Orbit One och Markisol invigde i somras sitt gemensamma industrihotell samt sina respektive verksamheter i Ronnebys vÀnort Slavsk utanför Kaliningrad, Ryssland. Ett 100-tal gÀster samt över 1000 ÄskÄdare samlades i den största hÀndelsen i Slavsk historia.
Flertalet tidningar, TV- och radiokanaler rapporterade frÄn invigningen. Bland annat var invigningen huvudnyhet hos den statliga TV-kanalen Russia.

Orbit One har byggt en anlÀggning av internationell standard med samma krav som sina svenska fabriker i Ronneby, Stockholm och Kalix. Detta innebÀr fullt ESD-skydd dÀr bland annat Tarkett varit med och installerat alla golvytor, full infrastruktur för datordrift med direktkoppling till huvudkontoret i Ronneby, komplett ytmontering och vÄglödning. Orbit One kommer att erbjuda sina befintliga och nya kunder tillverkning i en kontrollerad produktion till en lÀgre kostnad endast 40 mil frÄn Ronneby. Initialt har man 15 anstÀllda som löpande har utbildat sig i Ronneby och ytterligare 15 Àr pÄ gÄng att rekryteras.

Markisol har sedan fem Är tillbaka en mindre fabrik i Kaliningrad som har fungerat som en pilotanlÀggning men ocksÄ utvecklat en stark lokal försÀljning. Med den nya fabriken kan man nu pÄ allvar göra en ordentlig inbrytning pÄ den ryska marknaden. Tre veckor efter invigningen har man full produktion med cirka 30 nyanstÀllningar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1