Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 augusti 2006

PA Segenmark tillverkar biometriska pass

ACSC's finska dotterbolag Suomen PA Segenmark har pÄbörjat produktionen av de nya biometriska passen. Produktionen av de nya finska passen startade den 21 augusti 2006. Den första personen som fick det nya biometriska passet var inrikesministern Kari RajamÀki.
Satu SeppÀnen, VD för Suomen PA Segenmark, som ansvarar för personaliseringen av de biometriska passen, tror att produktionen kommer att komma igÄng utan nÄgon större efterslÀpning eftersom produktionen startar efter semesterperiodens slut.

I praktiken kommer produktionen av de finska biometriska passen att ske utav tre parter i samarbete. Passboken kommer att tillverkas av hollÀndska Sdu Identification BV, vilka ocksÄ kommer att leverera produktionsmjukvara för personaliseringen av passen. Polisen kommer att ansvara för att lagra passansökandes personliga information och bilder digitalt och överföra dessa filer till Suomen PA Segenmark. Suomen PA Segenmark kommer att personalisera passen med personlig data, foto, signatur och biometrisk information. Denna information kommer ocksÄ att lagras i passets mikrochip. Till att börja med kommer den biometriska informationen endast innehÄlla ansiktsinformation eftersom fingeravtryck ej kommer att lagras i mikrochipet frÄn start.

- Det nya finska passet Àr extremt sÀkert dokument. Det uppfyller de internationella standarder för biometriska pass satta av International Aviation Organisation (ICAO) och EU. Mikrochipet i passet Àr skyddat mot otillbörlig lÀsning, kopiering och Àndring av lagrad data."

Normal leveranstid kommer att vara en vecka och priset Àr satt till 46 euro. Giltighetstiden Àr satt till maximalt 5 Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2