Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 22 augusti 2006

Stor Embeddedkonferens i Stockholm

Den 2 oktober 2006 arrangeras för första gÄngen heldagskonferensen Embedded Conference Scandinavia i Stockholm. Konferensen tÀcker allt inom embeddedteknologi och har separata "spÄr" för hÄrdvara, mjukvara och "management".
Parallellt med konferensen hÄlls en utstÀllning, dÀr en stor del av de nordiska och internationella embeddedföretagen stÀller ut sina produkter. DÀr finns ocksÄ Ärets kandidater till Stora Embeddedpriset och Embedded Student Award.

Aldrig tidigare har embeddedteknologin stÄtt inför sÄ mÄnga teknikskiften och kommersiella utmaningar:

*Multiprocessorteknologin lovar stora prestandaförbÀttringar och radikalt lÀgre effektförbrukning, men samtidigt stÀlls helt nya krav pÄ programmerare och verktygstillverkare. Den som vÀljer fel vÀg kan rÄka ut för stora svÄrigheter.

* Modellbaserad konstruktion och konstruktion pÄ högre abstraktionsnivÄ tar nu steget frÄn möjlighet till absolut nödvÀndighet. Den snabbt ökande kodmÀngden gör att dagens metoder hÄller pÄ att bli helt otillrÀckliga.

* Programmerbar logik Àr inte lÀngre bara en ersÀttare för logik, utan ocksÄ en plattform för att lösa bÄde I/O-problem och mjukvaruproblem. Den som missar det tÄget lÀr fÄ Ängra sig.

* DomÀnspecifika plattformar med kombinationer av hÄrdvara och mjukvara gör det lÀttare att snabbt gÄ frÄn idé till fÀrdig produkt. Att utgÄ frÄn halvfabrikat kan ge en kraftig konkurrensfördel.

* Gemensamma utvecklingsplattformar som Eclipse kan snabba upp utvecklingsarbetet. Det hÀr Àr bara en del av de Àmnen som kommer att behandlas under konferensen. Talarna kommer frÄn industri- och forskningsvÀrlden och ribban ligger högt. Den som sÀtter av en dag för Embedded Conference Scandinavia skall ha stor nytta av det bÄde i sitt arbete och för egen del.

Embedded Conference Scandinavia anordnas av IM-Embedded Technology, Tekniska MĂ€ssan och tidningen Elektronik i Norden. Konferensen hĂ„lls dagen före öppnandet av Tekniska MĂ€ssan i Kongresshallen pĂ„ StockholmsmĂ€ssan i Älvsjö. Stora delar av utstĂ€llningen frĂ„n konferensen finns Ă€ven med under utstĂ€llningsveckan pĂ„ Tekniska MĂ€ssan i utstĂ€llningens Embedded Park.


Klicka hÀr för mer info om Embedded Conference Scandinavia (www.embeddedconference.se).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1