Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 augusti 2006

UPS:en vid Forsmark fungerade enligt kraven

AEG Power Supply Systems GmbH (AEG PSS) har lÀmnat sin rapport till Forsmark med en analys av de UPS-enheter (Uninterruptible Power Supplies) som omfattades av incidenten vid kÀrnkraftverket den 25 juli 2006. Efter incidenten har tester och simuleringar genomförts.
Rapporten bygger pÄ dessa och visar klart och tydligt att UPS:erna fungerade inom de parametrar som ursprungligen specificerades för situationer med över- eller underspÀnning.

De ursprungliga parametrarna stÀlldes in enligt specifikationerna. De tekniker frÄn AEG Power Supply Systems som deltog i testerna och simuleringarna har visat att en justering av dessa parametrar och svarstiden skulle göra att systemet kan stÄ emot liknande kortslutningar.

– SĂ„ snart vi fick information om situationen lovade vi att vi skulle göra en noggrann undersökning i nĂ€ra samarbete med Forsmark, sĂ€ger Karl-Heinz Schulz, VD för AEG Power Supply Systems.

En expertgrupp frÄn AEG skickades omedelbart till Forsmark för att undersöka de drabbade UPS-enheterna. Samtidigt genomförde AEG egna tester internt dÀr man simulerade de förhÄllanden som rÄdde i Forsmark under kortslutningen och analyserade UPS-systemens reaktion under denna onormala situation. Testerna visade att systemen fungerade normalt inom spÀnningsgrÀnserna. Detta innebÀr att UPS-systemen gÄr över till förbikopplingslÀge som en normal sÀkerhetsÄtgÀrd vid överspÀnning över de instÀllda vÀrdena.

UtifrÄn dessa slutsatser och nya krav frÄn Forsmark har parametrarna stÀllts in för att reagera korrekt pÄ större spÀnningsvariationer och bÀttre kunna stÄ emot spÀnningstoppar.

– Vi Ă€r glada över att vĂ„r utrustning fungerade normalt och att vi snabbt kunde komma med rekommendationer, sĂ€ger Karl-Heinz Schulz.

Den tidigare AEG-koncernen levererade UPS-enheterna till Forsmark 1 under 1993. Sedan dess har hundratals sÄdana enheter sÄlts, men systemen gÄr inte att jÀmföra med varandra, eftersom UPS:erna anpassas efter kundens behov och specifikationer.

– Vi vill verkligen framhĂ„lla att konfigurationerna av vĂ„ra system som har installerats i tyska kĂ€rnkraftverk inte Ă€r desamma, eftersom varken de övergripande sĂ€kerhetssystemen, miljöerna eller produktspecifikationerna Ă€r desamma, sĂ€ger Karl-Heinz Schulz.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2