Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 maj 2001

EMS kan inte belastas med inventariekostnader

Elektronik OEM´s kommer att driva sina EMS partners till konkurs om de försöker att flytta sina inventarie- bördor över på dem sade en av Jabil´s chefer på en konferens.
Många OEM´s måste skriva ned sina inventarier kraftigt, Cisco Systems exempelvis, skrev ned sitt inventarievärde med 2,5 miljarder USD. Med denna situation, kommer inte OEM´s att kräva att deras EMS partners ska dela risken med inventarier?
"Det finns inte tillräckliga marginaler i EMS- modellen att göra detta." sade ekonomichefen Lewis, på Jabil.
"Vi har 5- 6 % bruttomarginal. När vi tjänar en dollar så tjänar Cisco 30 till 50 dollar."
Det verkar inte vettigt att Cisco "ska komma till oss så vi kan tjäna fyra minusdollar och dra in oss i en konkurs och de kan spara en dollar och tjäna 31 istället för 30," tillade han.
"Och, EMS företagen har redan hjälpt sina OEM´ kunder att minska inventariekostnader genom att de fått utnyttja deras kontakter i distributörsledet." "Jag kan garantera er att några av våra största kunder har sparat mycket pengar på vad vi hjälpt dem med"
"Den nuvarande nedgången för OEM´s kommer att generera en mängd nya affärer för EMS företag," förutspår Lewis. "Jag tror att det kommer att ta sex månader och sedan kommer vår nich att öka kraftigt den senare delen av 2001."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-2