Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 augusti 2006

Smarteq och Movimento i telematiksamarbete

Movimento har utvecklat ett felsökningsverktyg som man har valt att kalla Puma. Smarteq hjÀlper Movimento industrialisering och produktion av produkten.
Elektronikföretaget Movimento har nyligen introducerat felsökningsverktyget Puma inom fordonsindustrin. Puma kopplas in i ett fordon pÄ verkstaden och har en unik förmÄga att berÀtta exakt vad det Àr för fel pÄ fordonet. En tillverkare av lastvagnar och tunga fordon Àr den första kunden men intresset Àr stort Àven inom den övriga fordonsindustrin. Smarteq Àr Movimentos partner för utveckling och industrialisering av hÄrdvaran i Puma.


- Smarteq Àr kvalitetscertifierade enligt bland annat ISO 14001 och de Àr godkÀnd Ford Q1 Supplier vilket var avgörande för oss i valet av leverantör, sÀger Björn Persson, CFO pÄ Movimento Group AB.

Puma installeras för att övervaka och felsöka den avancerade elektroniken i en bil. PÄ verkstaden kopplas Puma till en dator och dÀrefter gÄr det omedelbart att avlÀsa vad det Àr för fel pÄ bilen. Ett fordon behöver alltsÄ inte stÄ lÀnge pÄ verkstaden utan problemet kan omedelbart identifieras och repareras. Det sparar bÄde tid och pengar för framförallt den kommersiella transportindustrin eftersom det Àr vÀldigt dyrt nÀr en lastbil tvingas stÄ stilla.

Den första kunden som valt att köpa in Puma Àr en tillverkare av lastvagnar och tunga fordon.

- Vi ser den hÀr affÀren som ett första steg i en rad av framtida affÀrer inom TelematikomrÄdet. VÄra kontakter med bilindustrin och vÄr stora erfarenhet av att producera avancerade elektronikprodukter till dem kan vi verkligen dra nytta av i det hÀr fallet, sÀger Lars Ericson VD pÄ Smarteq.

Att koppla Puma till en dator pÄ verkstaden via en kabel Àr det första steget i utvecklingsprocessen. I takt med att smarta bilar med avancerad teknologi blir allt vanligare sÄ ökar ocksÄ utvecklingskraven pÄ en produkt som Puma. NÀsta steg Àr att göra kommunikationen mellan bilen och verkstaden trÄdlös. PÄ Smarteq ser man det som en utmaning för framtiden och Lars Ericson Àr övertygad om att det finns en enorm marknad för dessa produkter runt hörnet.

- Vi ser en vÀxande marknad inom omrÄdet telematik för den smarta bilen och i förlÀngningen Àr mÄlet att Puma ska kommunicera trÄdlöst med verkstÀderna lÀngs vÀgen. DÀrmed skapas ett vÀxande behov av högpresterande antenner som Àr ett av Smarteqs verkliga expertomrÄden, sÀger Lars Ericson.

Avtalet mellan Smarteq och Movimento avser produktleveranser för 7 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2