Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 augusti 2006

Orbit One ser skattelättnader<br>vid produktion i Kaliningrad

Ronnebyföretagen Orbit One och Markisol, som invigde sina respektive produktioner i Ryska Kaliningrad i somras, ser stora tull- och skattefördelar med att förlÀgga produktion i regionen. Kaliningrad-regionen Àr en av de fÄ Ryska regionerna som har en speciell skattestatus vilket ger bra möjligheter till att nÄ den stora ryska marknaden.
Om man vill producera sina produkter hos dessa företag och sedan sÀlja dem vidare in i Ryssland undgÄr man tullkostnaden. Redan idag produceras större delen av TV-apparater och annan hemelektronik i Kaliningrad pÄ grund av de skattelÀttnader som finns. Företagen ser dÀrför en poÀng med etableringen dÄ de kan minska tullkostnaden Ät sina kunder.

Redan nu finns det olika förslag pÄ lokala samarbeten för leveranser in i Ryssland, vilket medför att de bÄda Ronnebyföretagen vidgar sina vyer ytterligare.

Det som började för fem Är sedan som ett nÀringlivsprojekt mellan Ronneby Kommun och Slavsk kommun har idag resulterat till en stor uppmÀrksamhet och givit en stor framtidstro och hopp för en outvecklad region av Kaliningrad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2