Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 augusti 2006

Kritiska röster mot svenskt flamskyddsbeslut

Det svenska draget att förbjuda Deka-BDE går emot vetenskapliga slutsatser inom EU, det hävdar organisationen EBFRIP(European Brominated Flame Retardant Industry Panel).
EBFRIP kritiserar Sveriges beslut att förbjuda Deka-BDE. "Flamskyddsmedlet Deka-BDE har bidragit till att tusentals liv över det senaste årtiondet kunnat räddas. Det används i textilier och elektronisk utrustning för att försäkra ett bra skydd av konsumentprodukter mot lågor", skriver EBFRIP i ett pressmeddelande.

Strax före stundande riksdagsval så tog den Svenska regeringen beslutet att förbjuda Deka-BDE med elektroniken och fordonsindustrin som undantag. Organisationen EBFRIP kritiserar beslutet och hävdar att det går emot både REACH och EU:s studier som efter tio års prövning resulterade i ett godkännande av Deka-BDE.

"Svenska regeringens agerande kommer antingen att uppmuntra användningen av mindre utprovade kemikalier eller driva utvecklingen mot mindre säkra konsumentprodukter", säger EBFRIP:s ordförande Dr Dieter Drohmann.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2