Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 augusti 2006

Maxinor efter samarbetsavtalet

Maxinor har genom samarbetsavtalet med Alternative SMT fÄtt större muskler, ett breddat kontaktnÀt och ett större utbud av produkter.
Maxinor Electronics AB kommer pÄ Electronix att visa hur man under den senaste tiden omformerat sina styrkor till att erbjuda ett större smörgÄsbord av tjÀnster.

Equipment Managment kallar man sin verksamhet med förmedling av begagnad produktionsutrustning. Maxinor Àr en mÀrkesoberonde förmedlare av begagnad produktionsutrustning. Maxinor har kapacitet att ta hand om hela kedjan, frÄn förfrÄgan till marknadsföring, sökning, transporter, packning, installation och finansiering.

I Service and Engineering bedriver man sin feederservice. En stor del av maskinstoppen i en ytmonteringslina beror pÄ problem med komponentmataren (feedern).

Maxinor utför service pÄ komponentmatare till fabrikat som Fuji, Universal, Assembleon och Siemens. Maxinor kan Àven Äta sig specialanpassningar av feeders och fixturer

Tools and Material kallar man sin verksamhet för kringutrustning. Metro Àr en ledande leverantör av nozzlar till ledande fabrikat av SMD monteringsmaskiner. Egen utvecklingsavdelning och nÀra samarbete med flera maskintillverkare garanterar kvalitet och support. Maxinor marknadsför nozzlar för i första hand Universal och Siemens.

MOA's huvudprodukt Ă€r ett komplett system för skarving av SMD-bĂ€rare, Ă€ven kĂ€nt som splicing. Systemet bestĂ„r av ett verktyg i form av en ”vagn” och tillhörande metallclips och tejp. Flera olika modeller finns tillgĂ€ngliga. Systemet klarar att skarva SMD-bĂ€rare mellan 8 och 72 mm. MOA Splice Trolley finns i flera olika versioner.

Maxinor har sedan starten 2003 sÄlt KHJ produkter för manuell splicing av SMD-bÀrare. Produktsortimentet har breddats och omfattar nu tejper, clip och handverktyg som tÀcker alla behov.

FrÄn AlternativeSMT i England kommer FeederMaster kalibreringsverktyg för komponentmatare. Med FeederMaster kan en feeder köras i full hastighet utanför maskinen medan plockpositionen kan justeras. FörbÀttrad felanalys och förbÀttrad plockprecision Àr nÄgra av fördelarna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 00:58 V11.10.7-1