Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 augusti 2006

Ericssons tidigare Söderhamn-<br>enhet blir högtalarfabrik

Uppfinnaren Bo Bengtsson och finansmannen Sven-Olof Johansson bygger upp Sveriges i särklass största högtalarfabrik i Söderhamn. Bolaget heter Transmission Audio.
Med konstruktion och tillverkning i Ericssons tidigare lokaler och med hjälp av friställda ingenjörer från Ericsson och Emerson ska de båda personerna bygga upp Sveriges största högtalarproduktion. Högtalarlådorna kommer att byggas i Kina, men de mesta i övrigt kommer att produceras i Sverige. Ett tiotal personer ska rekryteras inom en nära framtid.

Ett 60-tal butiker i 17 länder väntar på att fabriken ska börja leverera, enligt Bo Bengtsson. Hotell och restauranger är också en tänkbar målgrupp för högtalarna.

Sven-Olof Johansson har investerat sex miljoner kronor i bolaget Transmission Audio. Sven-Olof Johansson äger numera lokalerna i Söderhamn.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1