Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 september 2006

Fem intresserade av Elektrotryck

Anders Björsell, VD för konkursade mönsterkortstillverkaren Elektrotryck, meddelar att det under augusti mÄnad har varit mÄnga spekulanter pÄ konkursboet. Fem intresserade köpare kvarstÄr nu.
Hur gÄr det med försÀljningen av konkursboet?
"Det har varit mÄnga nyfikna och tittat och nu har vi fem heta kandidater. Svenska mönsterkortstillverkare verkar inte sÀrskilt intresserade utan det handlar enbart om internationella tillverkare, bÄde i Europa och internationellt." Vilka dessa Àr vill Anders inte uttala sig om.

Hur lÀnge rullar produktionen?
"Konkursförvaltarens beslut om att köra september ut stÄr kvar, men med tanke pÄ den goda orderingÄngen samt att en överlÄtelse av den hÀr storleken kan dra ut pÄ tiden sÄ kan det bli möjligt att konkursförvaltaren förlÀnger drifttiden."

Vad hÀnder med personalen?
"Personalen Àr anstÀlld av konkursförvaltaren till och med den sista september. Enbart ett fÄtal personer har lÀmnat företaget. Med tanke pÄ den goda orderingÄngen sÄ behövs snarare ytterligare anstÀllningar Àn neddragningar."

Hur gÄr det med utbytet av produktiviteten?
"MaskinunderhÄllet har intensifierats efter konkursen och börjar nu ge resultat i form av en ökad produktivitet."

Om ingen vill köpa konkursboet, vad hÀnder dÄ?
"Just nu sÄ jobbar vi inte efter nÄgon annan linje Àn att det blir en ny Àgare som fortsÀtter driften. Det ser vi som mest möjligt."

"Sedan Àr det vÀldigt positivt att kunderna har fortsatt förtroende för oss. Vi har fÄtt mÄnga tecken pÄ uppskattning av kunder som gÀrna ser att vi finns kvar", avslutar Anders.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1