Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 september 2006

Digital Vision levererar till SVT

Digital Vision en ledande leverantör av avancerade bildförbÀttringssystem specialiserade pÄ bearbetning av film- och videomaterial, meddelar idag att SVT har köpt en Nucoda Film Master till verksamheten för produktion av spelfilm.
SVT behövde en fÀrgkorrektor för HD formatet till avdelningen för Fiction och Drama och efterfrÄgade ett system som erbjöd ett effektivt systemflöde med mÄngsidiga verktyg, bra ergonomi, lÀtthanterligt anvÀndargrÀnssnitt och med bra potential. SVT utvÀrderade alla tillgÀngliga system pÄ marknaden och valde Nucoda Film Master vilken de kommer att anvÀnda tillsammans med sina befintliga DVNR bildbehandlingssystem frÄn Digital Vision.

”Tack vare vĂ„r erfarenhet har vi lĂ€rt oss att interaktionen mellan operatören och maskinen Ă€r grunden till hög kvalitet. Vi Ă€r övertygade om att Film Mastern kommer att ge oss nya artistiska verktyg pĂ„ en högre teknisk nivĂ„. Systemet Ă€r ocksĂ„ en investering för framtiden”, sĂ€ger Fred Arne Högberg, Senior ljussĂ€ttare pĂ„ SVT. ”Vi har arbetat med Digital Vision sedan dess start, de har alltid försett oss med den support och teknologi som vi efterfrĂ„gar och vi har ett mycket stort förtroende för dem”, fortsĂ€tter han.

SVTs fÀrgsÀttare kommenterade Film Masterns exemplariska kombination av god ergonomi och hög nivÄ pÄ teknologi. De berömde Àven Digital Visions anvÀndande av standardteknologi istÀllet för specialdesignad hÄrdvara, vilket minimerar begrÀnsningar i systemet och förenklar för utveckling och uppgraderingar.

“SVT har varit kund till Digital Vision under en lĂ„ng tid och vi Ă€r mycket glada att vi kunnat uppfylla deras krav pĂ„ framtidens fĂ€rgsĂ€ttningssystem”, sĂ€ger Robert Ekström, Operativ Chef pĂ„ Digital Vision. ”Antalet anvĂ€ndare av vĂ„ra system ökar konstant i takt med att trenden mot HD fĂ„r större genomslag i marknaden.”, fortsĂ€tter han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1