Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 september 2006

198 miljoner till telekomutveckling

Regeringen har fattat beslut om ett paket av ÄtgÀrder för att vidareutveckla svensk IT- och telekomindustris internationella konkurrenskraft.
Regeringen ger Vinnova i uppdrag att skapa ett kraftfullt strategiskt IT- och telekomforskningsprogram för att stÀrka konkurrenskraft, tillvÀxt och sysselsÀttning i den svenska IT- och telekombranschen. Regeringen avsÀtter 99 miljoner kronor för genomförandet av forskningsprogrammet och företagen i branschen skjuter till ytterligare 99 miljoner kronor. Totalt omfattar forskningsprogrammet 198 miljoner kronor.

- Sverige har redan idag en unik position inom IT- och telekom. Forskningsprogrammet kommer att stĂ€rka samverkan kring ny teknik, nya tjĂ€nster och nya affĂ€rsmodeller. Det ger goda förutsĂ€ttningar för oss att fortsĂ€tta att tillhöra vĂ€rldstoppen inom dessa omrĂ„den, sĂ€ger nĂ€ringsminister Thomas Östros.

Regeringen ger vidare Vinnova i uppdrag att genomföra ett FoU-program för att stÀrka anvÀndandet av industriell IT i smÄ och medelstora företag. Programmet kommer att fokusera pÄ IT i produkter, tjÀnster, produktion och produktutveckling. Regeringen satsar 18 miljoner kronor, och industrin skjuter till lika mycket.

Till detta lÀgger regeringen ocksÄ uppdrag till Verva och Nutek att gemensamt analysera behoven och ta fram förslag pÄ hur utvecklingen av offentliga e-tjÀnster för smÄ och medelstora företag kan stödjas. Syftet Àr att underlÀtta företagens kontakter med myndigheter, leverantörer och kunder.

- Jag tycker att detta Àr ett bra exempel pÄ nÀringspolitik nÀr den Àr som bÀst. Tillsammans tar staten och industrin ett ansvar för kunskap och förnyelse i en bransch som Àr utsatt för hÄrd internationell konkurrens. Med gemensamma satsningar bidrar vi till tillvÀxt, sysselsÀttning och vÀrldsledande positioner för den svenska IT- och telekombranschen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1