Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 maj 2001

PTS: rekordmånga skaffade mobiltelefon

Den svenska telemarknaden fortsatte att växa förra året. Bland annat har ökningen av antalet mobiltelefoner aldrig varit större. Det visar en ny rapport från Post- och telestyrelsen, PTS.
"De nyare marknaderna, som till exempel de för mobiltelefoni och internetaccess, fortsätter att expandera, medan marknaden för fast telefoni har gått in i en mer stabil fas", säger Nils Gunnar Billinger, generaldirektör vid PTS, i en kommentar.
Även antalet hushåll som skaffar bredbandsuppkoppling ökar. Och antalet SMS som skickades ökade nästan fyra gånger, från 141 miljoner 1999 till 494 miljoner förra året.
Det enda som minskar är den fasta telefonin. Antalet abonnemang minskade med 100 000 under året. PTS förklarar detta med att flera istället gått över till att använda ISDN.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1