Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 september 2006

Rehm tar marknadsandelar

"Rehm ökar sin marknadsandel av lödugnar och det senaste Äret har 15 st nya Rehm lödugnar investerats i Sverige", meddelar Hans Erik West pÄ Rehm Scandinavia AB.
Kunder som Seffle Instrument i SÀffle, HMS i Halmstad, LEAB i JÀrlÄsa, DeRobs i Sorsele, Enics i Malmö, Elektronik Partner i VÀnersborg, CC-systems i Alfta, Legotronics i Haninge, Sterner Products i Leksand samt 5 NOTE fabriker har valt nya Rehm lödugnar under de senaste 12 mÄnaderna.

Intressant Àr att 75% Àr kvÀvgasklara ugnar med vattenkylt reningsverk. Det handlar alltsÄ om investeringar i utrustning för att klara av produktion av mycket högteknologisk elektronik. De flesta ugnarna har trippelpeak (tredelad lödzon) med 3,2 meter vÀrmekammare eller större. Tillbehör som processkontroll och automatisk kapabilitetsutvÀrdering Àr oftast inkluderade.

"Vi upplever mycket större fokus pÄ processfrÄgor nu Àn för 3 Är sedan, tidigare var det mera diskussion om prislappen", sÀger Hans Erik West.

"Resultatet blir ofta att företagen vÀljer en ugn som inte skall vara begrÀnsande, oavsett vad som skall produceras", fortsÀtter han.

"Dagens ugnar har sĂ„ stora fördelar med process och framför allt underhĂ„ll sĂ„ flertalet tillverkare byter redan ut ugnar som bara Ă€r 4 – 5 Ă„r gamla. MĂ€ssan i Göteborg bekrĂ€ftar att vi har ett produktutbud som attraherar en stor mĂ„lgrupp, frĂ„n de minsta företagen upp till de största produktionsvolymerna. Att vi kan erbjuda bĂ„de lödugnar och kondensationslödare gör att vi kan föra en neutral dialog dĂ€r för- och nackdelar med de bĂ€gge teknikerna sakligt kan jĂ€mföras uppger", Hans Erik West.

Hans Erik West konstaterar Àven att svensk elektronikindustri har en ljus framtid för de som vill och kan satsa, men det behövs mycket engagemang för att klara den stÀndigt ökande globala konkurrensen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1