Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 september 2006

Grön processor?

VIA slÀpper vÀrldens första processor med inbyggt miljöansvar.
Nya processorn VIA C7Ÿ-D Àr framtagen för anvÀndare som vill ta ansvar för sina datorers miljöpÄverkan. Dels Àr den nya processorn energisnÄl och dels bidrar den aktivt till miljöförbÀttrande projekt.

VIA C7-D sÀtter med sin maximala effektförbrukning pÄ ynka 20 W vid 1,8 GHz en ny nivÄ nÀr det gÀller prestanda per watt. Den möjliggör dÀrtill ytterligare energibesparingar i och med att nÀtenheter och kylflÀktar Àr mindre tidigare modeller, med tystare drift som bieffekt.

För den energi som processorn ÀndÄ förbrukar nÀr den Àr i drift kompenserar VIA genom satsningar i regionala projekt för energibesparingar, för Äterplantering av skog och för alternativa energikÀllor.

– Vi Ă€r naturligtvis stolta över att kunna erbjuda vĂ€rldens första koldioxidsutslĂ€ppsfria datorlösning, kommenterar Richard Brown, marknadsdirektör pĂ„ VIA Technologies Inc., nettoeffekten av den nya
processorn.

Initialt hanteras kompensationen för VIA C7-D i samarbete med Carbon Footprint Ltd, en pionjÀr nÀr det gÀller hantering av koldioxidprofiler.

– VĂ€rlden runt ser vi ett vĂ€xande intresse frĂ„n företag och privatpersoner som vill "dra sitt strĂ„ till stacken" för att minska effekterna av de koldioxidutslĂ€pp de ger upphov till, konstaterar John Buckley, VD för Carbon Footprint Ltd, och fortsĂ€tter:

– Produkter som processorn VIA C7-D Ă€r helt rĂ€tt för företag och organisationer som vill neutralisera de koldioxidutslĂ€pp som deras verksamhet genererar. Vi Ă€r stolta över samarbetet med VIA i deras kolkompensationsprojekt.

Med lanseringen av VIA C7-D introducerar VIA ett nytt mĂ€tsystem vid namn TreeMarkℱ. Det Ă€r tĂ€nkt att vara ett anvĂ€ndbart verktyg för organisationer som vill balansera de miljöeffekter som deras datorinvesteringar medför.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2