Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 18 september 2006

Analog Devices köper AudioAsics

Analog Devices meddelade i dag att man har förvÀrvat det privatÀgda AudioAsics A/S, ett danskt företag bestÄende av ett team erfarna utvecklare av avancerad ljudsignalkonditioneringsteknik med lÄg effekt för audio och mikrofonsignaler.
Kombinationen av ADI:s samlade kapacitet inom signalbehandling och AudioAsics expertkunskaper vÀntas resultera i ljudlösningar med lÄg effekt och miniatyrmÄtt - lösningar som höjer ljudkvaliteten i portabla konsument- och kommunikationsprodukter som MP3-spelare, mobiltelefoner och PDA-enheter. ADI betalade nÀrmare USD 19 miljoner kontant för alla utestÄende aktier i AudioAsics i samband med transaktionens slutförande. ADI kan Àven komma att fÄ betala ytterligare uppemot USD 8 miljoner efter affÀrens slutförande, förutsatt att vissa mÄlsÀttningar uppnÄs.

AudioAsics grundades 2003 som ett privatÀgt företag i danska Roskilde. För finansiell uppbackning svarade danska investerare som Vaekstfonden, SEED Capital Denmark och Hvista. ADI rÀknar med att öka sin nÀrvaro i Danmark genom att skapa ett center of excellence/spetsforskningscentrum för integrering av ljudsystem med lÄg effekt. Centrat ska ta till vara de 100 Är av erfarenhet som de 18 ljudingenjörerna och -konstruktörerna pÄ AudioAsics har tillsammans. Analog Devices kommer Àven att underhÄlla och bygga ut AudioAsics anlÀggning i Bratislava, Slovakien. AudioAsics verkstÀllande direktör, Michael Deruginsky, stannar i ADI och kommer att ingÄ i ADIs audiogrupp.

- Genom att kombinera AudioAsics kunnande inom audiosystem med lĂ„g effekt och ADI:s spetsteknologier kommer vi att kunna erbjuda produkter med ett högkvalitativt ljud frĂ„n smĂ„ formfaktorer. FörvĂ€rvet av AudioAsics gör att Analog Devices kan fortsĂ€tta utvecklas inom omrĂ„det audiosystem med lĂ„g effekt samtidigt som vi ökar vĂ„r nĂ€rvaro i Norden och Östeuropa, sĂ€ger Dick Meaney, chef för Precisionssignalbehandling pĂ„ ADI.

- Sett ur ett produkt- och teknikperspektiv har AudioAsics en stark plattform eftersom de förenar den signalkonditionering som krÀvs av avancerade mikrofoner för signalbehandlingssystem med lÄg effekt och (direkt)blandade signaler, nÄgot som Àr ett mÄste i alla slags portabla applikationer.

AudioAsics konstruerar lÄgspÀnda ASIC-ljudkretsar med lÄg effekt, inklusive analog till analog och analog till digital-förförstÀrkare för anvÀndning i miniatyrmikrofoner och -mottagare, liksom avancerade analog till digital-omvandlare och högtalardrivenheter. AudioAsics exporterar i dagslÀget produkter som stöder sÄvÀl ECM (electret-mikrofon)- och MEMS (mikro-elektromekanisk)-baserade mikrofonlösningar.

Enligt The Information Network berÀknas branschen som helhet nÄ upp i mer Àn 2,5 miljarder mikrofonenheter under 2008. Trenden inom industrin indikerar ocksÄ att merparten av mikrofonerna kommer att bestÄ av MEMS-baserade digitala mikrofoner Är 2010. Genom köpet av AudioAsics kan Analog Devices erbjuda en komplett produktportfölj inom ljudprodukter med lÄg effekt över hela signalkedjan, inklusive ADI:s processorer SigmaDSPŸ och BlackfinŸ och Klass D-förstÀrkare.

- NÀr vi sÄg hur vÀl vÄr analoga, digitala och direktblandade signalbehandling och IP kompletterade ADI:s produkter i ljudsignalkedjan förstod vi att Analog Devices skulle passa AudioAsics som handen i handsken, sÀger AudioAsics Deruginsky. - Vi Àr mycket glada över Analog Devices planer pÄ att utöka vÄrt team och stÀrka vÄr konkurrenskraft pÄ marknaden för mikrofonförförstÀrkare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1