Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2006

SVT och MobileCity i Wimax-samarbete

TrÄdlös direktsÀndning av valvakan i VÀsterbotten gav mersmak.
Tack vare den trÄdlösa bredbandstekniken Wimax kunde SVT sÀnda direkt frÄn bÄde Alliansens och Socialdemokraternas valvaka i söndags. SÀndningarna hade föregÄtts av en rad testsÀndningar för att utvÀrdera den nya tekniken.

– Eftersom vi har sĂ„ bra fart pĂ„ dataöverföringen genom AC-Nets fiber hĂ€r i VĂ€sterbotten har det varit intressant att prova olika sĂ€tt att anvĂ€nda oss av denna kapacitet. DĂ€rför var vi nyfikna pĂ„ om vi med Wimax hjĂ€lp kunde sĂ€nda direkt Ă€ven frĂ„n platser som inte hade fiberanslutningar, berĂ€ttar Jens WilĂ©n, fotograf pĂ„ SVT och "pappa" till testsĂ€ndningarna.

SÀndningarna föll sÄ vÀl ut att SVT beslöt att anvÀnda Wimaxtekniken vid bevakningen av valvakan SkellefteÄ. Med mycket gott resultat. Idag onsdag kommer SVT-redaktionen att utvÀrdera helgens sÀndningar och diskutera om en eventuell fortsÀttning.

– SjĂ€lvklart Ă€r det hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt intressant att följa! Speciellt tillsammans med nya komprimeringstekniker som gör att vi Ă€ven kan anvĂ€nda Wimax vid sportsĂ€ndningar eller andra "snabba" evenemang dĂ€r vi idag har svĂ„rt att anvĂ€nda Wimaxtekniken, berĂ€ttar Jens WilĂ©n.

– Att kunna sĂ€nda direkt frĂ„n olika evenemang utan att behöva tillgĂ„ng till varken OB-buss, satellitlĂ€nk eller fiberanslutning gör sĂ€ndningar bĂ„de enklare, billigare och mer flexibla. Dessutom Ă€r det spĂ€nnande att fĂ„ samarbeta med SVT som verkligen bestĂ€mt sig för att ligga i teknisk framkant. Och det hĂ€r Ă€r bara början. MobileCity har den senaste tiden fĂ„tt en rad intressanta uppdrag runt om i landet, och vi kommer att fĂ„ se flera möjligheter med Wimaxtekniken i framtiden, berĂ€ttar Göran Eriksson pĂ„ MobileCity.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2