Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 september 2006

Farnellbolag vill sprida RoHS i hela USA

Farnell InOne har stuckit ut hakan redan frÄn början nÀr RoHS kom pÄ tal hÀr i Europa. Nu gör man Ànnu ett utspel.
Farnell InOne har lÀnge varit en av de stor informationsspridarna i branschen vad gÀller RoHS och dess kringliggande konsekvenser. Via deras hemsida har de tagit pÄ sig ett informationsansvar gentemot sina kunder för att reda ut begreppen tidigt nÀr RoHS började diskuteras.

Farnell InOne har liksom de allra flesta i branschen nu anpassat sig och skaffat sig en stabil uppfattning om vad dirktiven handlar om. Ett av Farnells bolag, amerikanska Newark InOne, har nu tröttnat pÄ att omvÀrlden inte hÀnger med Europa i tillrÀckligt hög takt. Newark InOne vill nu att hela USA, samtliga 50 delstater, harmoniseras med EUs direktiv. Idag Àr en rad delstater i USA i viss mÄn anpassade till direktivet men det Àr en förenklad federal lagstiftning som efterfrÄgas an Newark InOne.

"Ökande och varierande delstatliga regler orsakar redan onödigt mycket arbete för elektroniktillverkare och distributörer som mĂ„ste hĂ„lla ordning och följa dem alla. Ska vi behöva vĂ€nta tills vi har 50 delstatslagar i 50 smaker innan vi fĂ„r en nationell standard för industrin?", frĂ„gar man sig frĂ„n Newark InOnes hĂ„ll.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1