Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 september 2006

EIF-medlemmar gynnas av IPC samarbete

NÀr EIF och IPC startade sitt samarbete var det ingen hemlighet att IPC ville bredda sin organisation i Europa och vÀrva fler medlemmar men Àven EIF:s medlemmar gynnas av samarbetet, enligt EIF.
Till sjÀlva organiationen IPC fÄr EIF:s medlemmar rabatterat medlemkap reducerat pris pÄ standarder, kurser och seminarier pch de fÄr dessutom möjligheten att vara med och pÄverka standarder. Men standarderna i sig Àr enligt mÄnga ett bra hjÀlpmedel och en förenkling i kommunikationen mellan kund och leverantör.

"Det Àr bra att medlemmarna kan fÄ ökad tillgÄng till IPC-standarderna eftersom deras uppdragsgivare och kunder i mÄnga fall hÀnvisar till en vedertagen standard. Inköpare av elektronik kan dra nytta av att IPC-standarderna följs av leverantörerna och bestÀllare av elektronikproduktion kan krÀva att produkterna produceras efter tillÀmplig standard", sÀger Vidar WÀrnöe, vd för Elektronikkonsult och styrelsemedlem i EIF, till Elektronik i Norden.

"Standardiserigen ger ett mÄtt pÄ kvalitet. Den visar att "sÄhÀr skall en lödning se ut eller sÄ hÀr mycket voids eller luftbubblor kan man acceptera". Viktigt att de som tillverkar elektronik kan dokumentera vad han gör. DÀrför Àr IPC-standarderna speciellt till nytta för alla lektronikproducenter", sÀger Vidar Wernöe.

Elektromekan i ÅrjĂ€ng hĂ„ller med.

"Med telekommunikationsföretag som bestÀllare tvingades vi tidigt till att följa IPC-normerna. Detta stÀllde krav pÄ att vi skaffade oss egen kompetens. DÀrför har vi i egen regi utbildat vÄr personal i IPC-normerna och hur de skall tillÀmpas", sÀger Johan Halling, vd för Elektromekan.

"Det finns en stor fördel i att bÄde bestÀllare och tillverkare följer en standard för att undvika missförstÄnd och för att bÄda parterna skall bli nöjda. Vi ser mycket positivt pÄ att fler följer IPC eftersom vi dÄ fÄr en gemensam grund för att nÀrma sig problemen. Jag Àr dÀrför vÀldigt positiv till samarbetet mellan IPC och Elektronikindustriföreningen", sÀger Johan Halling.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 16:24 V11.10.10-1