Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 september 2006

Atlas Copco öppnar ny fabrik i Kina

Atlas Copco har i dag, vid sidan av den redan existerande kompressorfabriken, invigt Wuxitec, en ny anlÀggning för tillverkning av skruvkompressorelement i Wuxi i Kina. Investeringen Àr vÀrd cirka MSEK 194.
Kompressorelementet Àr nyckelkomponenten i en kompressor. EfterfrÄgan pÄ skruvkompressorer av hög kvalitet i Kina och Asien har visat en stabil och oavbruten tillvÀxt under de senaste Ären. Samtidigt har efterfrÄgan stÀrkts ytterligare genom att nya kompressormodeller har introducerats, vilka har accepterats av marknaden.

"Den hÀr investeringen stÀrker vÄr tro pÄ fortsatt tillvÀxt pÄ den kinesiska marknaden och Àven tilltron till kompetensen hos vÄrt folk i Wuxi", sÀger Ronnie Leten, chef för Atlas Copcos affÀrsomrÄde Kompressorteknik. "Investeringen Àr en strategisk expansion för att ge service Ät vÄra kunder i Kina och i hela Asien."

Investeringen i den nya Wuxitec-anlÀggningen omfattar en ny tillverkningshall samt maskinverktyg av senaste modell för tillverkning av kompressorelement. Produktionen startar i och med invigningen.
Den nya anlÀggningen i Kina kompletterar den befintliga fabriken för kompressorelement i Antwerpen i Belgien. Den kommer att fortsÀtta att tillverka element för andra regioner i vÀrlden. De element som tillverkats av Wuxitec kommer huvudsakligen att anvÀndas i kompressorer pÄ den kinesiska marknaden, men ocksÄ för andra omrÄden i Asien.

Wuxitec ingÄr i divisionen Airtec inom Atlas Copcos affÀrsomrÄde Kompressorteknik. Investeringen innebÀr att 60 arbetstillfÀllen skapas pÄ sikt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1