Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 oktober 2006

Ny vice VD till Elektronikgruppen

Som ett led att frÀmja fortsatt tillvÀxt har ElektronikGruppen rekryterat Jens Hansson, 39, som vice VerkstÀllande Direktör med fokus pÄ företagsförvÀrv och strategisk utveckling. Han har lÄng erfarenhet frÄn sÄvÀl den nordiska riskkapital-branschen som den internationella elektronikindustrin.
Den omstruktureringsprocess som pĂ„börjades i samband med att ElektronikGruppens VD Johan Ålander tilltrĂ€dde i slutet av 2004, har lett till att affĂ€rsmodellen har förĂ€ndrats frĂ„n att vara en distributör av elektroniska komponenter till att erbjuda mer högförĂ€dlade systemlösningar och tjĂ€nster. Denna förĂ€ndringsprocess har framförallt omfattat interna Ă„tgĂ€rder. Rekryteringen av Jens Hansson medför att ElektronikGruppen kommer öka sina anstrĂ€ngningar i den omstrukturering av branschen som fortgĂ„r.

Jens Hansson har varit aktiv inom riskkapitalsektorn sedan 1998, och lÀmnar sin position som partner pÄ Accent Equity Partners, dÀr han verkat sedan dess bildande. Han har varit delaktig i ett stort antal nordiska och internationella företagstransaktioner. Dessförinnan arbetade Jens Hansson under Ätta Är inom elektronikindustrin, bland annat som koncernansvarig för forskning och utveckling inom Mydata Automation AB. Jens har Àven verkat som chef för och grundare av Mydata Japan KK, samt varit ansvarig för produktionsteknologi inom Saab Ericsson Space AB.

Jens Hansson kommer att pÄbörja sin nya tjÀnst som vice VD för ElektronikGruppen frÄn den 3 oktober 2006.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1