Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 oktober 2006

Ny svensk mikro- och nanoteknik belönas

En detektor som hjÀlper synskadade att upptÀcka farliga hinder, ett elektroniskt hjÀlpmedel för personer med Àtstörningar eller en "elektrisk muskel" mot vibrationer i verktyg.
Den 4 oktober koras Sveriges bĂ€sta nyutvecklade intelligenta inbyggda system med Embeddedpriserna vid Tekniska mĂ€ssan i Älvsjö i Stockholm.

Syftet med Stora Embeddedpriset, Embedded Student Award och minSTa Embeddedpriset Àr att lyfta fram och belöna nyutvecklade produkter inom mikro- och nanoteknik. Priserna ska visa att svensk mikro- och nanoteknik stÄr sig vÀl i internationell konkurrens.

Stora Embeddedpriset och Embedded Student Award delas ut för fjÀrde Äret i rad, minSTa Embeddedpriset för andra Äret. Bakom priserna stÄr branschföreningarna IM Embedded Technology och EIF, KK-stiftelsen och KK-stiftelsens expertkompetensprogram teknIQ och minST samt branschtidningen Elektronik i Norden.

I Är deltog ett 20-tal bidrag i tÀvlingen med priser som blivit prestigefyllda och som inneburit viktig draghjÀlp för vinnarna. En av dem Àr Portsystem AB som vann Stora Embeddepriset första Äret med sitt system för ökad sÀkerhet och effektivitet vid inbackning och öppethÄllande av industriportar. Företaget har fördubblat sin omsÀttning pÄ tvÄ Är och har nu fÄtt en prestigeorder som avser alla dockningar och portar vid ICA:s nya storlager.

KK-stiftelsen arbetar för att frÀmja tillvÀxt och lönsamhet hos smÄ och medelstora företag genom samverkan med högskolan. KK-stiftelsen har initierat satsningen pÄ expertkompetens med bland andra programmen teknIQ och minST. Universitet, högskolor och industriforskningsinstitut etablerar tillsammans ett antal konsortier som utifrÄn företagens behov skapar varaktiga former för ömsesidig utveckling av kunskap och kompetens.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1