Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 oktober 2006

Saab tecknar kontrakt värt 1 miljard

Idag har kontrakt tecknats mellan Saab Bofors Dynamics och de polska företagen MESKO och BUMAR avseende köp av den tunga sjömÄlsroboten RBS 15 Mk3.
MESKO och BUMAR genomför upphandlingen pÄ uppdrag av det polska försvarsdepartementet. OrdervÀrdet för Saab Bofors Dynamics Àr drygt 1 miljard SEK.

Polen blir nu det andra NATO-landet att bestÀlla det nya systemet RBS 15 Mk3. Tyskland tecknade kontrakt i september 2005.

- Den polska flottan genomgÄr en större förÀndring för att anpassa sig till nya framtida krav och anskaffningen av RBS15Mk3 Àr en mycket viktig milstolpe i denna process, sÀger Polens marinchef, Amiral Roman Krzyzelewski.

De bestÀllda robotarna skall bevÀpna Polens ORKAN-korvetter, som Àr under modernisering.
Kontraktet Àr en följdbestÀllning till det fartygsintegrationskontrakt som tecknades 2001 med Thales Naval Netherlands avseende ombordutrustningen för systemet.

- Ännu en framgĂ„ng för RBS 15 Mk3. Vi Ă€r naturligtvis bĂ„de stolta och glada över att den polska marinen har valt oss och vĂ„r partner, tyska Diehl BGT Defence, sĂ€ger Tomas Samuelsson, VD för Saab Bofors Dynamics.

RBS 15 Mk3 Àr en kraftfull och mÄngsidigt anvÀndbar sjömÄlsrobot med en rÀckvidd pÄ mer Àn 200 km och med förmÄga att ocksÄ bekÀmpa landmÄl.

Saab Bofors Dynamics samarbetsavtal med Diehl BGT Defence omfattar utveckling, produktion och marknadsföring av RBS 15 Mk3.

Kontraktet trÀder ikraft efter undertecknandet av ett separat offsetavtal med det polska finansministeriet, vilket Àr planerat till senare idag.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2