Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 maj 2001

Docomo återkallar 420 000 Sonytelefoner

NTT Docomo drar tillbaka Sonys I-mode-telefon Sony SO503i på grund av ett mjukvarufel. 420 000 telefoner återkallas sedan man upptäckt ett fel i telefonens Javaprogram. Den japanska mobiloperatören fryser också all försäljning av Sonyluren.
Felet upptäcktes av en utomstående programtillverkare som laddade ned och installerade program i Sonys telefon. Felet uppstår under vissa omständigheter när man vill uppgradera spel eller andra program i telefonen via nätet. Att ringa med telefonen och använda de populära i-mode-tjänsterna går dock utmärkt.
Återkallandet ses som en pinsamhet för NTT Docomo som allt oftare den senaste tiden drabbats av tekniska problem i och med att mobiltelefonerna har blivit mer och mer avancerade. Allt fler telefoner i Japan har idag en enklare version av Java i sig så att man kan ladda ned och installera Javaprogram och Javaspel i dem. I februari tvingades Docomo återkalla 230 000 i-mode-telefoner. Tidigare i år tvingades Docomo byta ut 103 000 i-mode-telefoner av en annan modell på grund av ett mjukvarufel.
Självklart är mjukvarufelet också pinsamt för Sony, som nu gör en storsatsning på mobiltelefoner, inte minst via satsningen tillsammans med Ericsson. Telefonen SO503i har inte funnits på marknaden i mer än drygt två månader, sedan 9 mars. Sony uppger att man ska lösa felet för att kunna börja sälja telefonen så snart som möjligt.
Vare sig Docomo eller Sony vill dock uppge vad felet beror på eller vem som bär skulden till det.
Docomos mobila internettjänst i-mode har idag 23,2 miljoner användare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2