Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2006

Ett år kvar innan Nokias WiMAX är här

Motorola är ett av de företag som tänker använda Intels nylanserade chip för både fast och mobilt WiMAX. Nokias WiMAX-mobiler dröjer ett och ett halvt år till.
I slutet av 2007 kommer Nokias första basstation för den trådlösa bredbandstekniken WiMAX. Och under 2008 kommer Nokias WiMAX-mobiler.

Nokia Flexi WiMAX Base Station är nyligen presenterad av Nokia. Nokia understryker samtidigt sin tro på WiMAX-tekniken för trådlöst bredband, som komplement till 3g.

- Nokia tror starkt på en multiradiostrategi som ger operatörerna en framtidssäker lösning och flexibilitet att välja olika teknik i takt med att den utvecklas, säger Ari Lehtoranta, Senior Vice President vid Nokia Radio Networks, i ett pressmeddelande.

Nokia Flexi WiMAX Base Station för den mobila versionen av WiMAX, ska finnas tillgänglig i slutet av 2007 för 2,5 GHz-bandet och i början av 2008 för 3,5 GHz-bandet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2