Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 maj 2001

Motorola i ledningen

Trots nedgången inom halvledarmarknaden har Motorolas sektor för bilindustrin gett en ökad omsättning och bibehållit en ledande marknadsposition.
Motorola som redan är den största leverantören av enchipsdatorer använder sin
Transportation Systems Group (TSG) att pusha för "the connected car" i förhoppningen att öka denna marknad medan de skiftar marknadsföringsinsatser till mer kvalificerade- och vinstgivande chips som DSP's and PowerPC microprocessorer.
Halvledardelen (Semiconductor Products Sector 'SPS') hade intäkter på nära 1,5 miljarder USD förra året och TSG svarade för 20 % av denna.
En svag marknad utanför bilsegmentet gör att förväntningarna ligger på TSG- delen. Detta verkar bekräftas av att medan den globala halvledarmarknaden minskar med 10 % i år så ökar bilsegmentet med 4 % till 12 miljarder USD.
"Marknaden inom bilindustrin växer inte så mycket i uppgångar, men minskar inte heller lika kraftigt i nedgångar." säger en VVD på Motorola.
Motorola har funnits i bilmarknaden sedan 30- talet och en analytiker från IC Insights Inc säger: "Motorola fortsätter att dominera med allting från diskreta- till analoga komponenter." "De har varit med från början och de fortsätter att utveckla produkter i nära samarbete med bilindustrin." Motorola har nästan den dubbla marknadsandelen jämfört med sin närmaste konkurrent. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1