Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2006

Hitachi öppnar nya fabriker i Europa

Hitachi LTD meddelar att företaget nu beslutat att starta byggnationen av en ny fabrik för tillverkning av platt-TV i Tjeckien.
Det Àr den ökade efterfrÄgan av Hitachis platta TV-apparater, bÄde LCD- och Plasma, som ligger bakom företagets beslut. Den nya fabriken kommer att ligga cirka Ätta mil nordvÀst om Prag. Hitachi rÀknar med att produktionen av LCD- och Plasma-TV i den nya fabriken ska vara igÄng redan sommaren 2007.

Ett nytt bolag, Hitachi Home Electronics (Czech) s.r.o bildas i samband med företagets europeiska expansion. Genom det nya företaget i Tjeckien kan Hitachi LTD nu öka sin totala tillverkningskapacitet av platt-TV.

Den ökade efterfrÄgan i Europa pÄ platta TV-apparater beror bland annat pÄ att de digitala TV-sÀndningarna nu blir allt vanligare vilket medför att allt fler ocksÄ vill utnyttja den nya bildtekniken till fullo. Hitachi uppskattar att försÀljningen av platt TV kommer att ligga runt 20 miljoner
apparater per Ă„r i bara Europa Ă„r 2008.

"Vi kÀnner redan av den ökade efterfrÄgan, framför allt efter den lyckade lanseringen av företagets nya 8000- och 9000- serie", sÀger P-G Göhnzar, chef för Hitachi Digital Media Group i Norden.

"Stora kommande idrottsevenemang som fotbolls-EM 2007 och sommar-OS 2008 kommer ocksÄ bidra till en ökad efterfrÄgan", fortsÀtter han.

En europeisk design-, forsknings- och utvecklingsavdelning bildas ocksÄ nÀr det nya bolaget, Hitachi Home Electronics (Czech) s.r.o, nu startar sin verksamhet i Europa. Syftet Àr att fÄ en bÀttre kunskap om kommande lokala sÀndningstekniker och att snabbare kunna följa kundernas önskemÄl med nya mer lokalanpassade modeller.

Samtidigt meddelar Hitachi Displays, LTD att en ny fabrik som ska tillverka LCD-paneler öppnas i samma tjeckiska region som Hitachi Home Electronics (Czech) s.r.o redan i februari 2007. Företagets namn Àr IPS Alpha Technology Europe s.r.o. och precis som namnet avslöjar sÄ handlar det om tillverkning av LCD-paneler med Hitachis senaste LCD-teknik, den nya IPS-a (Alpha) tekniken. En teknik som innebÀr att företagets nya och kommande LCD-TV nu nÀrmar sig Plasma-TV i frÄga om vÀrden som till exempel kontrast och betraktningsvinkel.

Fakta om Hitachi Home Electronics (Czech) s.r.o.
1. Lokalisering: Triangle FPD City, Usti regionen, Tjeckien
2. VerkstÀllande Direktör: John Conlon
3. Produktionsstart: Sommaren 2007
4. Produktion: Plasma- och LCD-TV
5. Produktionskapacitet: Cirka 80 000 enheter per mÄnad
6. Antal anstÀllda: Cirka 1 500 personer (prognos för 2007)


Fakta om IPS Alpha Technology Europe s.r.o.
1. Lokalisering: Triangle FPD City, Usti regionen, Tjeckien
2. Etablering: 15 juni, 2006
4. Kapital: 6.5 miljarder yen
5. AffÀrsomrÄde: Tillverkning och försÀljning av TFT LCD-paneler i
storlekarna 26-, 32- and 37 tum avsedda för platt-TV
6. Produktion: TFT LCD-paneler för platt-TV
7. Produktionsstart: Juli 2007
8. Produktionskapacitet: 2.5 miljoner TFT LCD-paneler per Ă„r (Planerad
kapacitet i slutet av Ă„r 2007)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2