Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 oktober 2006

Teknikdagar på HP Etch får uppföljning

Problematiken runt mönsterkortets lödbarhet i allmänhet och lodpastastencilens utformning i synnerhet var temat då ett 25-tal inbjudna gäster från Norge och Sverige samlades i HP Etch lokaler i Järfälla.
Syftet med teknikdagarna var att ge de 25-tal inbjudna gästerna från Norge och Sverige en djup inblick i de parametrar som förändras i och med införandet av en blyfri elektronikproduktion. Programmet hade två teoretiska huvudteman om mönster- och kretskort som presenterades och debatterades av de båda antagonisterna Lars Wallin och Lars-Gunnar Klang samt en detaljerad praktisk genomgång hur en modern lodpastastencil tillverkas i HP Etch maskinpark som även utnyttjas till att producera skärmburkar i både små och stora volymer.Den nya patenterade tekniken med nickel/teflon-beläggning på rostfria lodpastastenciler som
HP Etch utvecklat för att optimera lodpastasläppet och rengöring av stencilens undersida fick en alldeles egen förevisning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1