Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 oktober 2006

Anoto tecknar nytt japanskt avtal

Anoto Group AB's japanska dotterbolag Anoto Nippon K.K. och det japanska företaget Order-Made Souyaku har tecknat ett service provider avtal som gör det möjligt för Order-Made Souyaku att utveckla produkter och tjÀnster som bygger pÄ Anotos teknologi för digital penna och papper.
Order-Made Souyaku som leds av en av vÀrdens mest framstÄende specialister inom genteknologi, Yozo Ohnishi, utvecklar elektroniska journalsystem och system för klinisk forskning inom vÄrd- och lÀkemedelssektorn i Japan. Företaget fokuserar pÄ att kombinera individuell medicinering och hÀlsovÄrd med genetisk information som gör det möjligt att vÀlja den lÀmpligaste medicinen utgÄende frÄn individuell genetisk information.

Ett elektroniskt journalsystem baserat pĂ„ Anoto funktionalitet och kopplat till “ORCA; Online Receipt Computer Advantage System", ett datasystem som utvecklats av Japan Medical Association, kommer att introduceras under 21st Scientific Meeting of the International Society of Hypertension,15-19 oktober i Fukuoka, Japan.

"Detta Àr ett betydande avtal för Anoto. Vi har redan sett en del vÀldigt framgÄngsrika implementeringar av vÄr teknologi inom hÀlsovÄrden i Europa och USA och vi tror att det finns stor potential pÄ den japanska marknaden för denna typ av lösningar. Att koppla elektroniska patientjournaler till genetisk information Àr vÀldigt nytt och innovativt och vi Àr mycket glada över att kunna ta del av denna utveckling," sÀger Anders Norling, VD för Anoto Group AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2