Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 oktober 2006

Diane de Saint Victor chefsjurist hos ABB

ABB meddelade idag att man har utsett Diane de Saint Victor till chefsjurist och medlem av koncernledningen samt till styrelsesekreterare och chef för funktionen Legal and Compliance med början den 1 januari 2007.
De Saint Victor kommer till ABB frĂ„n EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) dĂ€r hon Ă€r jurist och chef för huvudkontorets juridiska team vid huvudkontoren i Paris och MĂŒnchen och chef för de juridiska teamen i divisioner och lĂ€nder dĂ€r EADS Ă€r aktivt. Hon ersĂ€tter John Scriven som lĂ€mnade ABB i slutet av juli 2006.

"Att Diane redan frÄn början blir medlem av företagets koncernledning Àr ett bevis pÄ den betydelse vi och styrelsen ger de juridiska frÄgorna och frÄgor angÄende efterlevnad av regler och affÀrsetik (compliance)," sÀger Fred Kindle, VD och koncernchef. "Diane Àr en utomordentligt erfaren jurist som har arbetat för mÄnga stora teknik- och ingenjörsföretag och vi ser fram emot att fÄ henne i vÄrt team."

Diane de Saint Victor har med sig betydande koncernerfarenhet in i ABB genom att hon har arbetat i viktiga juridiska positioner för Thales, General Electric, Honeywell International, SCA och EADS. Under karriÀren har hon effektivt integrerat de juridiska frÄgorna i koncernstrategi, inklusive skydd av immateriella rÀttigheter och hon har drivit compliance-program. Diane de Saint Victor har stor erfarenhet av internationella policyfrÄgor och kontakter med myndigheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1