Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 maj 2001

Ericsson behåller två fabriker i Kina

Ericsson behåller två fabriker i Kina trots att koncernen gör stora förluster och man genomför stora nedskärningar runt om i världen.
Detta avslöjade Ericssons koncernchef Kurt Hellström under en intervju med Dagens Industri. Fabrikerna ligger i Peking och Nanjing. Dessa fabriker kommer att bli Ericssons enda egna tillverkare av mobiltelefoner efter omstruktureringen. Fabrikerna kommer att tillverka för Sony Ericsson.

Hellström ser mycket ljust på framtiden på den kinesiska marknaden. Efter att operatörerna förköpte sig 1998 har man fått hålla tillbaka sedan dess. Men just nu ökar man med ca 4 miljoner abonnenter per månad. Det betyder att marknaden växer med ungefär ett svenskt GSM-nät i månaden. Hellström säger "Allt pekar på att Kina blir vår största marknad i år. Det är här i Kina vi har de lägsta kostnaderna. Vi ska naturligtvis inte dra ned där vi kan fortsätta att växa. Ökningstakten i USA är mycket låg och Kina har kommit tillbaka efter två flata år."

Kurt Hellström känner ingen oro att Kina har bestämt sig för att bygga upp ett annat nät än det Ericsson har utvecklat. Nätet heter CDMA och finns vid sidan av GSM. Han säger att de kan leverera alla standarder.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-22 20:21 V9.3.2-2