Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 oktober 2006

EDC tittar på Ryssland

Nyligen valde Powerwave att flytta tillverkningen till Kina. Powerwave var en stor kund till EDC som lÀmnade ett stort hÄl i EDCs orderbok.
Powerwave flyttar ihop sina styrkor till sin Kistaenhet och stÀnger sitt TÀbykontor. Tidigare har man Àven flyttat sin tillverkning som kontraktstillverkaren EDC skötte till Kina och EDC fick dÀrmed ett stort hÄl i sin orderbok. Nyligen varslade man Àven en stor del av personalstyrkan frÄn sin fabrik i Munkfors.

"Vi tappade över hÀlften av produktionsvolymen över en natt", förklarar EDCs VD Per Smeds, för Elektronik i Norden.

ÅrsomsĂ€ttningen gick i och med detta i realiteten ned frĂ„n 240 till 100 miljoner kronor. De största kunderna idag heter General Electric, Rolls Royce och Thoreb.

EDCs strategi Àr nu att vÀxa. Ryssland Àr extra intressant och EDCs fabrik i Kaunas i Litauen har fullt upp, mycket tack vare sin gamla Àgare Elsis som leder in en hel del nya kunder och dessutom köper en hel del tillverkning av fabriken.

"Vi ser en stor tillvÀxtpotential för oss i den ryska marknaden och rÀknar med att inom nÀsta Är dubblera omsÀttningen i fabriken i Kaunas", sÀger Per Smeds till Elektronik i Norden.

Om sin svenska produktion berÀttar Per Smeds för Elektronik i Norden att man kommer att satsa mer pÄ korta serier och prototyper. Lean Production Àr inte ett uttalat projekt hos företaget men man kommer i realiteten att anvÀnda sig av principerna dÄ man lÀr sig av sina branschkollegor.

"Jag tror inte att Sverige Àr aktuellt för lÀngre serier", sÀger Per
Smeds till Elektronik i Norden.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1