Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 oktober 2006

Hammlet hårt drabbat av Profotos bortfall

Hammlet Elektronikproduktion har nu börjat det tuffa arbetet med att fylla upp det stora hÄl som Profoto lÀmnade bakom sig nÀr man valde att gÄ över till Hammlets konkurrent Orbit One i JÀrfÀlla.
Profoto stod för ca 70 % av Hammlets intÀkter dÄ man hade sin produktion i Hammlets fabrik i Hammarstrand. Hammlet, vars inriktning Àr mot ytmontering och mekanisk ihopsÀttning och leverans av fÀrdiga produkter, har sedan man tappade sin stora kund Profoto gjort sig av med 12 av sina dÄvarande 28 heltidsanstÀllda plus ett antal visstidsanstÀllda.

Allt Àr inte nattsvart hos Hammlet, trots att 70% av omsÀttningen försvann den 1 maj i Är.

"Detta Àr bra att detta hÀnde nu, nÀr vi befinner oss i en högkonjunktur. Just nu finns det mÄnga som behöver hjÀlp med produktionen", sÀger Mats Löwgren till evertiq.

Nu har man i JÀmtlandsgemenskapen Z Group börjat det tuffa arbetet med att hitta nya kunder och samtidigt bredda sin kundbas till att sprida riskerna i sin kundflora. I Z Group ingÄr 39 underleverantörer frÄn JÀmtland som tillsammans skall verka för en positiv affÀrsutveckling i regionen. Fyra av dessa Àr elektroniktillverkare; Solectron, BKS, GELAB och Hammlet Elektronikproduktion.

Även fast Hammlet nu Ă€r 16 anstĂ€llda vid sin tillverkning i Hammarstrand sĂ„ kompletterar man varandra i denna allians. En viktig konkurrensfördel för Hammlet Ă€r möjligheterna till lĂ„gkostnadsproduktion i Lettland.

"Vissa kunder Àr det kört hos frÄn början om du inte kan erbjuda lÄgkostnadstillverkning", sÀger Hammlets VD Mats Löwgren till evertiq.

I Riga arbetar man med tvÄ tillverkare som kan erbjuda större volymer till lÀgre priser. SGJ International hÀnger kvar sedan Profototiden men eftersom SGJ nu har vÀldigt fullt i produktionen sÄ har man Àven valt att samarbeta med Alton, Àven dem i Riga.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1