Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 oktober 2006

ABB tar hem marina order

ABB har under september undertecknat kontrakt vÀrda mer Àn 100 miljoner dollar för att leverera Azipodsystem för drivning, kraftgenerering och distribution för fyra nya fartyg, alltifrÄn lyxiga kryssningsfartyg till arktiska tankers.
"Vi Àr mycket glada över att det fortfarande gÄr bra inom den marina verksamheten och för det fortsatta förtroendet frÄn vÄra kunder," sÀger Veli-Matti Reinikkala, global chef för division Process Automation. "VÄra marina lösningar hjÀlper fartygen att operera sÀkert i krÀvande miljöer, medan manöverkapaciteten och brÀnsleeffektiviteten ökar markant."

TvÄ nya kryssningsfartyg, ett för Holland America Line och ett för Costa Crociere, kommer att utrustas med tvÄ 17,6 megawatt (MW) Azipod-enheter var tillsammans med mellanspÀnningsgeneratorer, huvudtavla, frekvensomvandlare, bogtrustermotorer och transformatorer. Leveranserna Àr planerade 2008 och 2009 genom Fincantieri i Italien.

TvÄ arktiska pendeltankers för det ryska energitransportföretaget Sovcomflot kommer att utrustas med tvÄ 8,5 MW Azipod-enheter. Fartygen kommer att uppfylla kraven frÄn Russian Maritime Register (det ryska sjöfartsregistret) för isklassning LU7 och kommer att visa en Double Acting Tanker (DAT) design som medger manövrering i bÀgge riktningarna. Fartygen kommer att byggas vid Admiralty Shipyard i St. Petersburg, Ryssland, med leverans planerad till 2009.

Orderna bokades under tredje kvartalet 2006.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1