Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 oktober 2006

Ytterligare samarbetsavtal<br>inom kinesisk fordonsindustri

Morphic Technologies dotterbolag Cell Impact har tecknat ett samarbetsavtal med ytterligare en viktig kund inom fordonsindustrin i Kina.
Samarbetsavtalet syftar till anpassning av kundens flödesplattor för att uppnÄ en optimal produktionsekonomi. Flödesplattorna anvÀnds i brÀnslecellstackar för framdrivning av fordon. Medan dagens drivlinor i fordon Àr uppbyggda kring en förbrÀnningsmotor och vÀxellÄda, ersÀtts i detta samarbete drivlinan med en brÀnslecellsstack och elmotor. Denna drivlina slÀpper endast ut vatten vid körning och ger dÀrmed inget bidrag till vÀxthusgaserna.

Martin Valfridsson, VD i Cell Impact, sÀger i en kommentar: "VÄr unika teknik för att kostnadseffektivt massproducera högkvalitativa flödesplattor till brÀnsleceller i metalliska material fortsÀtter att attrahera tillverkare globalt, vilket detta samarbetsavtal Àr ett konkret exempel pÄ. Vi tar nu fram prototyper och förserier för att verifiera produkt och produktionsteknologi".

Morphic genom sitt dotterbolag Cell Impact avser att pÄ kort sikt etablera sig som en global underleverantör av flödesplattor med mÄlsÀttningen att 2012 ha en marknadsandel pÄ 50 procent. Andra anvÀndningsomrÄden för brÀnsleceller innefattar bÀrbar elektronik, sÄ som mobilteletelefoner, bÀrbara datorer och kameror, samt till kraftaggregat för elförsörjning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2