Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 oktober 2006

ABB tar order värda 50 miljoner dollar

ABB meddelade idag att man har tagit hem kontrakt vÀrda 50 miljoner dollar för tvÄ projekt som ska stÀrka Mexikos kraftförsörjning.
Kontrakten som tagits hem frÄn Comisión de Electricidad (CFE), det statligt Àgda mexikanska energiverket, kommer att utöka nÀtens överföring och distribution i olika delar av landet.

"VÄr teknik kommer att sÀkerstÀlla pÄlitlig kraftförsörjning till olika regioner över hela Mexiko", sÀger Bernhard Jucker, global chef för division Power Products. "Tack vare vÄrt globala integrerade teknik- och produktionsnÀtverk Àr vi vÀl positionerade för att ta hand om projekt av den hÀr omfattningen. Vi erbjuder en viktig kund ett komplett paket av teknik- och projektledningsexpertis."

CFE genererar, överför och distribuera elkraft till omkring 23,7 miljoner industrikunder och hushÄll i Mexiko.

Ett projekt omfattar montering och installation av sex 400 kilovolts (kV) luftisolerade transformatorstationer och annan högspÀnningsutrustning i de norra och sydöstra staterna Aguascalientes, Chiapas, Coahuila, Veracruz och Zacatecas. Projektet berÀknas vara avslutat i april 2008.

För det andra projektet kommer ABB att leverera 115 kV gasisolerat stÀllverk (GIS) till en transformatorstation i staten Oaxaca. Tack vare en snabb process kommer transformatorstationen att vara fÀrdig pÄ 13 mÄnader.

Projektet inkluderar Àven konstruktion och installation av kraftreaktorer pÄ 1,8 megavolt ampere (MVA) och en förlÀngning av en 115 kV överföringslinje med 30 kilometer. Utrustning och komponenter för bÄda projekten kommer att levereras av ABB:s fabriker i Mexiko, Tyskland, Brasilien, Sverige och Schweiz.

ABB har en lÄng historia av att leverera högspÀnningsteknik till kunder i Mexiko. För nÀrvarande arbetar ABB med kontrakt vÀrda mer Àn 250 miljoner dollar med CFE och PEMEX, Mexikos nationella oljeföretag.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1