Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 maj 2001

Norsk-dansk telefusion avblåst

Det blir ingen fusion mellan norska Telenor och danska Teledanmark. Enligt Financial Times är Teledanmark och dess störste ägare SBC Communications oeniga om bolagets framtid.
I onsdags bekräftades att Telenor och Teledanmark diskuterade en fusion. Men dessa samtal har nu avbrutits, enligt Financial Times för att Teledanmark och dess ägare SBC Communications är oeniga om bolagets framtid. Enligt uppgift vill SBC behålla en ägarandel i ett fusionerat Telenor/TDC. Fortfarande uppges dock SBC kunna tänka sig att sälja sin andel i TDC och att samtal kan komma att inledas med en potentiell köpare.
Om fusionen blivit av skulle det ha varit den första fusionen mellan två tidigare statsägda telekombolag. I dag är Telenor delvis statligt medan Teledanmark är privatägt.
Tidigare i veckan har analytiker uttalat sig mot en fusion mellan Telenor och Danmark. Man har bland annat påpekat att Telia är en betydligt bättre partner för Teledanmark än Telenor eftersom Telia har en större närvaro i Sverige och Norge.
Varken Telenor eller TDC har velat kommentera uppgifterna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2