Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 18 maj 2001

Optillion satsar på sändtagare

Med hjälp av halv miljard kronor som företaget fick in från Cisco och svenska Investor ska Optillion konstruera en sändtagare som direkt kan kopplas på ett kort i dataväxel, skriver Elektroniktidningen.
Den egentillverkade acisen är anpassad till optiken och klarar korrigera problem med störningar i den fiberoptiska kabeln. De två sändtagarna som företaget presenterar under hösten är båda avsedda för 10 Gbit Ethernet men ska användas för överföring på olika avstånd.
Nästa steg för Optillion är att skaffa kunder och partners. Redan nu pågår diskussioner och företaget har offentliggjort ett så kallat "multisource agrement." Avtalet ska se till att möjliga kunder vågar satsa på företagets sändtagare genom att flera företag kommer överens om att tillverka sändtagare som kan användas på samma sätt i konstruktionen av optiska nät.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2