Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 november 2006

EIF önskar en samlad bransch

Elektronikindustriföreningen vill samla branschen och bli mer förenad över grÀnserna mellan produktframtagare och dess leverantörer.
NÀr Elektronikindustriföreningen igÄr hade sitt höstmöte pÄ Skansens Soliden pÄ DjurgÄrden i Stockholm, tackades Anna SvÀrdemo-Alander av för sitt 11-Äriga arbete inom Elektronikindustriföreningen samtidigt som ocksÄ Lena Norder hÀlsades vÀlkommen som hennes eftertrÀdare som Branschansvarig.

Lena Norder sitter som ansvarig pÄ bÄde IM-föreningen och nu Elektronikindustriföreningen men detta upplevdes inte bland vare sig medlemmar eller styrelse som nÄgot problem. Snarare tvÀrtom.

"Vi ser stora fördelar att branschen nu fĂ„r en gemensam nĂ€mnare i Lena och en stark företrĂ€dare för hela branschen. Den snabba förĂ€ndring som skett under senare Ă„r, med tekniksprĂ„ng och global konkurrens innebĂ€r stora omstĂ€llningar för Sveriges elektronikindustri. Den stora kompetens som finns i svenska elektronikföretag mĂ„ste stöttas och utvecklas. Elektronikindustriföreningens uppdrag med omvĂ€rldsbevakning och politiskt lobbyarbete har blivit allt viktigare, och föreningen har upplevt en stĂ€rkt position och medlemstillströmning under de senaste Ă„ren", sĂ€ger Eric Östlund, ordförande i Elektronikindustriföreningen.

En av de saker som diskuterades var att alla delar av branschen behöver kopplas samman. Inte minst för att kunna stÄ enade i kommunikationen med politiker för att kunna göra sin röst hörd i frÄgor som starkt pÄverkar branschens livskraft.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2