Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 november 2006

Fler vittnar om personalbrist i norr

Under förra veckan skrev evertiq om att det råder brist på personal inom elektronikindustrin i nordligaste sverige. Nu vittnar även representanter från MikroMakarna i Pajala och OrbitOne i Kalix om detta.
Bengt Storvall, vd för MikroMakarna i Pajala meddelar till Dagens Arbete att han inom en fyraårsperiod skulle behöva anställa upp till fyra personer till. Men problemet är att han inte får tag i någon med teknisk gymnasieutbildning. Det är svårt att hitta arbetskraft i dag eftersom det inte finns några kvar i Pajala säger han till Dagens Arbete.

Mikael Gummari, platschef hos OrbitOne i Kalix, meddelar till Dagens Arbete att de i dag måste ta in ett begränsat antal personal utan erfarenhet och ägna fem till sex månader åt internutbildning innan dessa är helt självgående som montörer. I början tar de mer resurser än de tillför. Detta begränsar företagets expansion.

Länsarbetsnämnden i Norrbotten håller för närvarande på med en upphandling med Electropolis av en utbildning som ska gå igång efter årsskiftet. Denna får 16 platser i Pajala och 12 i Kalix. Utbildningen ska inriktas på kunskaper som är nödvändiga inom främst elektronikproduktion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1