Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 november 2006

Ericsson siktar på att halvera tiden inom FoU

Ericsson har halverat sin forsknings- och utvecklingsbudget (FoU), frÄn 46 miljarder kronor till 25 miljarder kronor. Nu siktar Ericsson pÄ att under Är 2008 ha sÀnkt ledtiderna med 50% frÄn konstruktion till fÀrdig produkt.
Detta gÀller frÀmst Ericssons utveckling av mjukvara. För att klara detta har Ericsson utvecklat ett antal egna metoder, meddelar Ericssons forsknings och utvecklingschef HÄkan Eriksson, till IDG. Metoderna pÄminner vÀldigt mycket om Lean Production filosofin.

En talesman pÄ IVF uppger till IDG att mÄnga företag idag enbart arbetar hÄrt med att trimma produktionen samtidigt som de fortsÀtter att slösa bort resurser i produktutvecklingen. Enligt IVFs talesman sÄ leder enbart 20% av forskning och utvecklingen nÄgon vart, medan 80 procent Àr ej vÀrdeskapande aktiviteter som till exempel administration.

Fler företag upptÀcker att det finns möjlighet till besparingar vid effektivisering av utveckling av nya produkter. Och detta har Ericsson tagit fasta pÄ. Precis som biltillverkaren Toyota har Ericsson insett att det Àr mindre smart att bara effektivisera tillverkningen, samtidigt som kostnaderna för utveckling skenar i vÀg.

För en effektivare forskning och utveckling ska Ericsson jobba i ett brett spÄr av utveckling i stÀllet för i en mÀngd parallella projekt. Ericsson kommer Àven att utföra tester av produkter mer kontinuerligt under produktion istÀllet för nÀr produkten Àr fÀrdig.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2