Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 november 2006

Alstom är en gasell bland elefanterna

Alstom Sverige Àr i stark tillvÀxt. Under de senaste Ären har svenska ALSTOM nÀstan fördubblat sin omsÀttning. Samtidigt har bolaget anstÀllt 100 personer de senaste 12 mÄnaderna. Behovet att rekrytera ytterligare medarbetare Àr stort.
Det gör Alstom till ett av Sveriges snabbaste vÀxande företag.

"Vi Àr en gasell bland elefanterna", kommenterar Bengt Assarsson, Alstoms VD i Sverige.

"Vi har satt igÄng ett rekryteringsprogram för att rusta oss inför framtiden. Vi har nu behov av ytterligare 50 medarbetare", fortsÀtter han.

Idag har Alstom i Sverige strax under 1000 medarbetare och en stark orderingÄng för rökgasrening och stora pÄgÄende leveranser till kraftindustrin. Dessutom Àr transportsektorn under uppbyggnad i Sverige med en lokal organisation för de pÄgÄende leveranserna till SJ och SL samt försÀljning och utveckling.

"Vi ser att tillvÀxten fortsÀtter att vara stark, sÀrskilt för rökgasreningssystem. DÀrför försÀkrar vi oss redan nu om att ha rÀtt kompetens i framtida uppdrag. Det Àr ocksÄ ett sÀtt att överbrygga den generationsvÀxling som vi vet kommer inom nÄgra Är", sÀger Bengt Assarsson.

"2006 utgör en milstolpe för Alstom i Sverige", summerar Bengt Assarsson.

"Vi har en tillvÀxt av sÀllan skÄdat slag, vi rekryterar stort, vi befÀster vÄr transportverksamhet och vi flyttar vÄrt huvudkontor till Norrköping - en flytt som knyter samman vÄra fyra huvudorter", fortsÀtter han.

"Vi hoppas att OstlÀnken kommer och det snart. Alstom har redan bidragit till att göra det möjlighet. Vi justerade utbyggnaden av det nya kontoret i Norrköping för att lÀmna utrymme för spÄret! Vi tvekar heller inte att delta i det faktiska bygget. Vi har erfarenheterna, bl a frÄn ARLANDA-banan, som Àr Sveriges hittills enda PPP-projekt", sÀger Bengt Assarsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1