Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 november 2006

Precise Biometrics får stororder av SAS

Efter utvÀrdering och produktionstest av Precise Biometrics biometriska lösning för bagagekontroll, pÄ Kallax flygplats i LuleÄ, pÄbörjar nu SAS utrullning i hela landet av fingeravtryckslösningen.
De första flygplatserna pĂ„ tur Ă€r Ängelholms samt Ronnebys flygplats, dĂ€r Precise Biometrics biometrilösning börjar anvĂ€ndas redan i morgon.

Vid testerna har biometritekniken visat att genomflödet av passagerare har ökat över förvĂ€ntan och införandet av biometri har Ă€ven bemötts positivt av resenĂ€rerna. Efter de framgĂ„ngsrika testerna startar imorgon anvĂ€ndningen av biometrilösningen pĂ„ Ängelholms och Ronnebys flygplatser.

FingeravtryckslÀsning kommer pÄ sikt att ske vid samtliga flygningar i Skandinavien och tekniken kommer att beröra cirka 10 miljoner resenÀrer per Är. SAS Àr det första flygbolaget i vÀrlden som inför biometrisk sÀkerhetskontroll för att sÀkerstÀlla att resenÀren som lÀmnar in bagage Àr samma person som reser med flyget.

"Jag ser en stor potential i den hÀr typen av projekt och har en stor förhoppning om att vÄr biometrilösning ska tilltala fler flygbolag och flygplatser runt om i vÀrlden. SAS-ordern belyser att biometritekniken inte enbart Àr en sÀkerhetslösning utan Àven bidrar till tids- och logistikvinster", sÀger Thomas Marshall, VD och koncernchef för Precise Biometrics AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1