Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 november 2006

Nutek beviljar 12 miljoner till Morphic

Morphic-koncernen har beviljats drygt 12 miljoner kronor i regionalt investeringsstöd av Nutek för expansion inom vind- och vattenkraft. Den inledda expansionen omfattar investeringar om totalt 117 miljoner kronor i utökad produktionskapacitet.
För att nÄ koncernens tillvÀxtmÄl, pÄgÄr investeringar inom vindkraft och brÀnsleceller om totalt 117 miljoner kronor. Morphic har nu beviljats regionalt investeringsstöd frÄn Nutek i syfte att stödja Morphics pÄgÄende expansion inom förnyelsebar energiteknik.

Det största investeringsstödet har beviljats Morphics dotterbolag DynaWind AB pÄ 7,7 miljoner kronor. DynaWind planerar investeringar i en ny produktionsanlÀggning för tillverkning av torn till vindkraftverk.

Dotterbolaget Cell Impact har beviljats investeringsstöd pÄ 3,7 miljoner kronor för investeringar i produktionsmaskiner för masstillverkning av flödesplattor till brÀnsleceller.

Idag har koncernen ca 100 heltidsanstÀllda och efter genomförda investeringar förvÀntas antalet anstÀllda uppgÄ till det dubbla.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2