Annons
Annons
Komponenter | 27 november 2006

Stora förändringar att följa Farnells<br>värvning av Harriet Green

Under ett frukostmöte på Electronica i München så avslöjade Premier Farnells VD Harriet Green att bolaget kommer att genomgår ett antal förändringar.
Harriet Green började på Farnell som VD i april 2006 och innan dess var hon anställd på Arrow Asia/Pacific som VD. Under ett pressmöte på Electronica meddelade hon för åhörarna att Farnell kommer att bredda sitt produktutbud och att företaget kommer att bli mer offensivt i sitt agerande mot nya kunder och nya marknadssegment.

Logistiken menar Harriet Green, spelar en stor roll i företagets framgång. Idag vill kunderna ha sina komponenter dagen efter och i vissa fall samma dag därför är det av största vikt att företagets logistik fungerar som den skall.

Farnell investerar just nu en stor mängd resurser i nya system, speciellt sin websida. Kunderna byter i allt större utsträckning till att använda Farnell's websidor så därför behöver företaget fokusera ytterligare på att förbättra dessa tjänster. 50% av kundtrafiken till Farnell kommer från hemsidan.

Farnells tillväxtmarknad är Kina. Inom tre år väntas Kinaverksamheten vara lönsam, säger Harriet Green. Farnell ser dock även tillväxtmöjligheter i Östeuropa. I Europa så är Tyskland, Frankrike och Italien fortfarande stora marknader för Farnell.

Företaget kommer att fortsätta att serva sina underhålls- och reservdelssegment men Premier Farnell kommer nu även att satsa en hel del på design-in.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1